Vissza a főoldalra

Csatlakozás
1. Begyűjtők, önkormányzatok, intézmények:

Az ELEKTRO-WASTE Nonprofit Közhasznú Kft. partnerein keresztül vállalja az e-hulladék szelektív begyűjtését, elszállítását és kezelését. Várjuk jelentkezését azoknak az önkormányzatoknak, intézményeknek, gazdasági szervezeteknek, melyek szeretnének partnert találni a működésük során keletkező e-hulladék elszállítására, jogszabályoknak megfelelő kezelésére. Továbbá érdeklődve fogadjuk az e-hulladék begyűjtésével foglalkozó szervezetek megkeresését. Amennyiben bővebb információra lenne szükségük telefonon vagy e-mailben vegyék fel munkatársainkkal a kapcsolatot.

2. Gyártók, forgalmazók (Kötelezettek):

Az ELEKTRO-WASTE Nonprofit Közhasznú Kft-hez, mint Koordináló Szervezethez korlátozott mértékig Alapítóként és korlátlanul szerződéses partnerként lehet csatlakozni. A csatlakozás feltételeit a Szervezeti és Működési Szabályzatunk tartalmazza. Kérésére részletes ajánlatot küldünk. Szerződéskötéshez szükséges dokumentumok :

   - Hasznosítási megállapodás (Kérésére a mellékleteket e-mailben megküldjük.)
   - Regisztrációs lap

A Kötelezettek feladatai a következők

  • Nyilvántartásba vételi kérelem benyújtása az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőséghez
  • Bevallás az Elektro-Waste Nonprofit Közhasznú Kft. felé negyedévente
  • Az Elektro-Waste Nonprofit Közhasznú Kft. előkészített adatszolgáltatási kötelezettség teljesítése z Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség felé

Bejelentkezés a hatóságokhoz

A 264/2004. Korm. rendelet 5. melléklete alapján az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőséghez nyilvántartásba vételi kérelmet kell benyújtani. A kérelem igazgatási szolgáltatási díja 75 000 Ft . A határozat megléte nem feltétele a szerződéskötésnek, utólag is bemutatható.

Bevallás az Elektro-Waste Nonprofit Közhasznú Kft-hez

A Kötelezetteknek a csatlakozást követően negyedévente bevallást kell készíteniük a 264/2004. Korm. rendelet melléklete alapján háztartási berendezésként forgalomba hozott termékek mennyiségéről. A bevallás beküldési határideje a tárgynegyedévet követő hó 10. napja.